Top Tim Tri d.o.o nastavlja sa uspješnim projektima

Top Tim Tri učestvuje na izgradnji koridora 5C.

U sjedištu JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru potpisan je ugovor o izgradnji dionice Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, LOT 1, Tarčin – ulaz u tunel Ivan, javlja Anadolu Agency.

Ugovor su parafirali direktor JP Autoceste FBiH (investitor) Adnan Terzić, direktor komapnije Euro-Asfalt u ime konzorcija izvođača radova, koji osim ove kompanije, čini i Granit AD Skopje – Hamed Ramić, te federalni ministar saobraćaja Denis Lasić u svojstvu svjedoka sa strane JP Autoceste FBiH i Almedin Husomanović u svojstvu svjedoka ispred izvođača.

Ovo je osmi ugovor u sklopu investicionog ciklusa započetog prije dvije godine. I to su, kako su kazali iz Autocesta, trenutno najznačajnije investicije u građevinarstvu Bosne i Hercegovine te način da se otvore nova radna mjesta, što je također od velike važnosti.

Naša kompanija Top Tim Tri d.o.o. je jedan od podizvođača radova na ovoj zahtjevnoj dionici koridora 5c, zaista nam je veliko zadovoljstvo da svojim kapacitetima možemo odgovoriti na veoma zahtjevne uvjete rada.

Predstavnike medija interesovalo je i da li će uskoro biti riješen problem prolaza ispod mosta Počitelj-Zvirovići, na kojem insistira lokalna zajednica i Udruženje poljoprivrednih proizvođača.

Rok za završetak svih dionica je šest godina. Mali problem za radnike na terenu predstavlja i pandemija koronavirusa.

Leave a Reply